©2020 door KoersvastOndernemen

7LIFE

Ontdek jouw persoonlijke manier van communiceren
Communicatie is een menselijk en sociaal proces, dat te maken heeft met gedrag. Een complex proces, dat maar al te vaak mis gaat en waarin er sprake kan zijn van ruis op de lijn. Er valt veel te denken, te lezen en te zeggen over communicatie, maar waar leren we iets over onze eigen, persoonlijke communicatie?!

 

Communicatie scan
Om concreet inzicht te krijgen in onze individuele communicatie, gebruiken we een bijzonder product: De communicatie scan van 7LIFE. Uit deze scan komt naar voren welke van de zeven communicatiestijl(en) u vooral hanteert. Met de scan in handen kunt u antwoorden vinden op vragen als:

 • Wat is mijn voorkeur qua communicatiestijl?

 • Hoe kijk in naar de wereld om mij heen?

 • Sta ik open voor verandering?

 • Wanneer word ik enthousiast of ben ik geraakt?

 • Hoe werk ik samen en hoe match ik met mensen om mij heen?

 • Waar praten we langs elkaar heen en is er ruis?

 • Waar vinden we elkaar en vullen we elkaar juist aan?

Naast dat we ontdekken wat uw communicatiestijl is, kijken we ook naar uw leerstijl en uw veranderkracht. De combinatie van deze drie elementen maakt van de scan een persoonlijk ontwikkeldocument. Hierdoor investeert u in communicatie die voor ú werkt.

Scan maken
Een scan maken is simpel. In vijf stappen heeft u een scan plus een persoonlijke terugkoppeling:

 1. U krijgt een link via uw mailadres toegestuurd waarmee u inlogt op een online omgeving.

 2. Daar staat een vragenlijst voor u klaar die u in uw eigen tempo invult.

 3. Na afronding van de vragenlijst neemt uw persoonlijke 7LIFE trainer contact met u op om u een eigen 7LIFE scan toe te sturen (en om een terugkoppeling in te plannen).

 4. Een terugkoppeling is een persoonlijke uitleg van uw resultaat waarbij er altijd een link wordt gemaakt met de praktijk.

 5. Op deze manier past u de resultaten van je 7LIFE scan snel en eenvoudig toe in uw eigen leven of een bepaalde situatie.

 

Lees hieronder meer over de 7 verschillende communicatiestijlen of vraag gelijk een offerte op.

De 7 communicatiestijlen


Hieronder vindt u een samenvatting van de 7 verschillende communicatiestijlen.

Verbinder
U bent een optimistisch mens waarbij het glas altijd halfvol zit. Niet dat u elke dag staat te dansen, maar u houdt ervan om naar de toekomst te kijken en niet te praten over problemen, maar vooral over oplossingen. U gelooft sterk dat alle dingen in uw leven iets bijdragen aan uw persoonlijke groei: waardevolle levenslessen.


Pionier
U begint dingen. Nieuwe plannen, acties, projecten. U heeft ook  nieuwe ideeën die heel origineel en vooral ook innovatief kunnen zijn. Daarin bent u dapper en gedreven. U laat u niet tegenhouden door de mening van anderen. Kan niet, bestaat niet.


Beheerder
U bent in balans. U kunt diep nadenken, maar vertaalt dat graag in iets doen. Voordat u wat doet, kunt u lang observeren en overwegen, maar als u iets doet, is dat altijd succesvol en sterk. Kortom; u houdt van weloverwogen actie.


Zorger
U bent een mensen-mens. U heeft een groot hart voor uw geliefden en voor uw omgeving. Iedereen kan aankloppen voor hulp, u staat klaar met een luisterend oor en een warme kop koffie.

Doordenker
U houdt van denken, doorgronden en analyseren. Uw hoofd kan soms uw beste vriend zijn, want in dat hoofd zit alle vrijheid en ruimte die u nodig heeft. U kunt jagen naar kennis als iets u werkelijk interesseert. U kunt dan vasthoudend zijn en dieper graven dan mensen om u heen.


Strateeg
U bent een mens van overzicht en controle. U kijkt daarbij graag naar de toekomst, maakt een keuze en werkt hard om te komen waar u wilt zijn. U kunt plannen maken, maar bent zich daar niet altijd van bewust. Wat mensen van u zien, is vaak daadkracht en de behoefte om dingen heel goed te doen. Excelleren is een woord dat bij u past, of een term als de lat hoog leggen. Dat doet u voor uzelf én voor anderen.


Doener
U houdt ervan om dingen te doen. Geen woorden maar daden. Er wordt al genoeg gepraat, er zijn al zoveel plannen… Nu gaan we aan de slag. Ik doe mijn taak, jij doet de jouwe en samen kunnen we dan een hoop werk verzetten.


Wilt u meer weten of een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op.